Earth Hour är här, är du med

Ja nu var det dags igen för Earth Hour, denna signal till världens ledare är större än någonsin. På Lördag 27/3 kl 20,30 släcker vi Sverige. Är du med? I Sverige är det 200 kommuner som anmält sitt deltagande, och som även har ett Earth Hour evenemang gå in och kolla vad som händer i ditt län

Obs ! Glöm inte att stänga av alla standby funktioner på TV, stereo osv... för ännu lägre el uttag.

Gör som jag och en miljard människor,gå med i Earth Hour

Se upp för eld !

Nu har brandförsvaret gått ut med att lågenergilampor kan fatta eld. Aldrig får man vara riktigt glad, å andra sidan så har jag inte märkt något på mina lampor och då har jag haft dem i fem år minst. Men det här kanske kan få fart på LED försäljningen, om man nu blir hårdare på plast som inte brinner i dem istället.

9 mest lästa miljö ...

...inläggen på Miljö Prat sen starten i Januari 2010 kommer här. Håll till godo alla trogna och nya läsare.

1. Miljösnål !

2. Eniro tegelstenen

3. LED lampor !

4. Bygga med LED lampor !

5. Stressig Miljö

6. Barn familjer !

7. LED lampor i kylan

8. Spara H2O !

9. El + sträng vinter = Dyrt

Mindre under diskbänken!

Från och med den 1 mars samlas mjuka och hårda plastförpackningar in i samma behållare på miljö återvinningsstationerna. Du behöver alltså inte skilja på hård- och mjukplast utan kan sortera det ihop i en behållare hemma vid diskbänken. Orsaken till att du nu kan lägga båda sorterna i samma behållare beror på att alla plastförpackningar nu kan materialåtervinnas istället för att, som mjukplast tidigare, förbrännas. Och som inte är optimalt för vår miljö.

Från 1 mars 2010 ingår Örebro kommun ( Kolla vad som gäller i din kommun) i en rikstäckande insamling där alla typer av plastförpackningar sorteras i samma behållare. Det innebär att alla plastförpackningar materialåtervinns istället för att förbrännas. Mycket bättre för vår miljö

Enklare sortering hemma
I och med att du nu kan blanda hård och mjuk plast minskar antalet behållare du behöver ha under diskbänken. På så sätt blir de olika förpackningarna färre, lättare att sortera och smidigare att ta till närmaste miljö återvinningsstation.

Miljönytta
När du återvinner ett kilo plast minskar du koldioxidutsläppen med 2 kg. Plasten kan återvinnas och användas på nytt sju gånger. När plasten sen är "slut" kan den förbrännas och på så sätt ge energi. Förhoppningsvis kommer vår miljö att må lite bättre nu.