Så sopsorterar du !

Miljö Prat informerar hur du källsorterar för en bättre miljö !

På den här sidan hittar du matnyttiga länkar där du kan få information om det mesta som har med insamlig och återvinning att göra!


På Förpacknings- och Tidningsinsamlingens (FTI) webbplats hittar du råd om hur olika typer av skräp ska sorteras i återvinningen.

Till FTI:s webbplats om källsortering för hushåll


Återvinning nära dig. Olika kommuner erbjuder olika möjligheter till källsortering av materialslag och organiskt avfall. På FTI:s webbplats kan du se vilka återvinningsstationer som ligger närmast dig och vilka materialslag som tas emot där.

Till FTI:s webbplats för att söka närmaste återvinningsstation


Flaskor och burkar med pantAB Svenska Returpack/AB Svenska Returpack-PET ansvarar för systemet för insamling och återvinning av aluminiumburkar och återvinningsbara PET-flaskor.

Till Returpacks webbplatsGlas
Svensk GlasÅtervinning AB ansvarar för systemet för insamling och återvinning av glasförpackningar. På deras webbplats hittar du råd och information om återvinning av produkter i glas.

Till Svensk GlasÅtervinnings webbplats


Batterier På Batteriinsamlingens webbplats "Hem till holken" hittar du information om batterier och återvinning. Där kan du också leta rätt på närmaste batteriholk!

Till Batteriinsamlingens webbplats


ElprylarPå Elkretsens webbplats kan du läsa mer om återvinning av elektriska och elektroniska produkter och hitta närmaste plats att lämna sådana på. El-Retur samarbetar med kommunerna så informationen bör också finnas på din kommuns webbplats.

Till Elkretsens webbplats


Sopor, när, var, hur och varför? Besök webbportalen sopor.nu och få mer information om sopor. Här söker du också på ett enkelt sätt fram den återvinningsstation som finns närmast dig! Kolla även in filmen en sopas väg.

Till webbplatsen sopor.nu


Källa: Håll Sverige rent

Inga kommentarer: