Stressig miljö

Att cykla till jobbet är inte bara bra för miljö och klimat, utan även bra mot stress. Tänk dig att du är på jobbet och har det stressigt värre, och sen går ut och sätter på radion i bilen. Då matas du med ännu mer information reklam och nyheter, ska du sen hämta ungarna på dagis och handla så kan stressen vara fullkomlig.

Så skulle det inte vara skönt att sätta sig på cykeln och få 5-30 min för dig själv, bearbeta tankarna från jobbet och komma hem med "rensat" huvud. Funkar i alla fall på mig. Skulle det även regna så gör inte det något, det är en rätt skön känsla att komma hem helt dygnsur. Känns lite busigt liksom.

Tips!! Stäng av mobiltelefonen när du cyklar, så får du ännu mer lugn och ro.

Så ut i ur och skur för vår miljö :)

4 kommentarer:

elisabet sa...

Som inflyttad till Örebro är jag fascinerad över örebroare som cyklar med paraply när det regnar eller snöar :-)

Anonym sa...

Jag cyklar till jobbet varje dag, och har just denna vinter lärt mig att är det lägre än -15C så fryser ögonfransarna ihop i yttre ögonvrån ;)
Jag cyklar precis som du för miljön och hälsans skull. Dock måste jag erkänna att jag oftats är rätt så stressad när jag tar mig till och från jobbet så jag stirrar mest på trafikljusen och hoppas att jag hinner över innan det blir rött :) men jag ska försöka bättra mig med stressen!

Lisa

. sa...

Ja Elisabet, jag har också tänkt på det, vore smidigare med regnställ. Tack för din kommentar /micke

. sa...

Hej Lisa, ja visst är det jobbigt med ögonfransarna. Jag kör nu med skidglasögon och det funkar, ser ut som en tok men det funkar :)
Tack för att du hörde av dig.

Jaaaaaaaaaaaaa det finns en till som jag jipppiiiieee. :)