El + sträng vinter = Dyrt

Jaha.. Nu har vi fått elräkningen och det var ingen rolig läsning, en ökning på 35% mot förra månaden. Men får inte gå och deppa för det, utan gå till handling istället.
Dom tre stora drakarna E.ON, Vattenfall och Fortum tjänar stora pengar på oss privatpersoner. Se till att du har gjort ett aktivt val vilken bindningstid du har på elen. Många har fortfarande tillsvidare avtal hos sina el leverantörer, mitt råd är att byta genast eftersom det är det dyraste valet och som alla får som standard avtal. Många i lägenhet tror jag ligger kvar på tillsvidare avtal för dem gör inte av med så mycket el, men varför slänga pengarna i sjön.
Byt nu !!

Man kan även ta hjälp av el bolagens hemsidor med att sänka sin el förbrukning.
E.ON har Energirådgivning och även en klimatskola där du får reda hur du minskar din el förbrukning och test på hur du kan mäta dina koldioxidfotspår här på jorden.

Vattenfall har även dem energirådgivning där energiexperter ger goda råd!

Fortum har något dem kallar för energihjälpen där du kan spara pengar och göra en insats för vår miljö på samma gång( vilket Miljö Prat handlar om ).

Är man trots allt missnöjd med dem stora drakarna så kan man gå in på Elskling.se och byta el leverantör. Dem har samtliga 132 st el handelsbolag på den svenska marknaden.
Där kan du välja på om du vill byta för miljö, pris eller kund nöjdhet.

Själv har jag rörligt el pris som har varit det billigaste alternativ tills nu :( men jag har tjänat ihop dem senaste höjningarna så det får stå kvar så, med tron på att det snart blir det billigast alternativet igen.

Visste ni föresten att Nintendo Wii är den energisnålaste spelkonsolen jämfört med Xbox 360 och Playstation 3. Kanske kan låta som onödigt vetande men om Xbox och Playstation konsolerna står på i standby så kostar det runt 120-150kr/månad.


/

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har både Vattenfall och EON. Vattenfall som leverantör av el och EON för ngt annat...måste kolla upp det för jag får el räkning varannan månad ifrån båda. Hm.../Jonna

. sa...

Hej Jonna ! Det där lät skumt. Men det kan vara så att du har bytt leverantör av el till Vattenfall och på den räkningen är dina förbrukade kilo watt timmar. Och den fasta avgiften från E.ON. Bäst att kolla om du är osäker.

/micke