Kolla O2 eller byt till N2 !!

Nästa gång ni ska tanka bilen så kolla även luft(O2)trycket i däcken, du kan spara upp mot 600 kr på det. Mer än hälften av bilarna i Sverige kör runt med för lågt lufttryck i däcken. Det ökar bränsleförbrukningen och skapar onödigt koldioxidutsläpp i vår miljö. Dessutom slits däcken ut i förtid. Så ta som vana att kolla lufttrycket varje gång du tankar. Kan låta jobbigt ( tycker även jag ), men pröva att göra det varannan gång. Så spar ni på vår miljö och även pengar.

Eller så fyller ni på däcken med Nitrogen (N2). Genom att fylla dina däck med Nitrogen istället för vanlig luft så sparar du både pengar och miljö samtidigt som din säkerhet ökar. Tekniken används sedan många år inom flyget och Formel 1 men blir allt vanligare bland bil- och lastbilsägare i Europa.

Förtjänsterna är både många och stora:
Därför ska du ha Nitrogen i dina däck!
Ökar livslängden på dina däck upp till 25%
Du sparar pengar och miljöresurser

Sänker bränsleförbrukningen upp till 5%
Du sparar pengar och miljöresurser

Din säkerhet ökar
Mindre risk för däckhaveri, bättre väghållning och kortare bromssträcka

Minskar risken för rost och korrosion på fälgen
Du sparar pengar och ökar säkerheten

Ofarlig och miljövänlig
Inga farliga utsläpp i atmosfären



Källa: Däckteam

2 kommentarer:

Fritt ur hjärtat sa...

Skulle väl mest säga tcak fö kommentaren hos mig. Inser att du har en intressant blogg så jag får nog läsa lite. Du skriver om LEDlampor, jag funderar ständigt på hur någon har råd att byta sin lampor mot dem. Jag tyckte vi var starka som bytte alla mot energilampor, LED, då fr jag nog gå i konkurs, så trist det känns att inte kunna byta. Skriver inte så mycket o miljö längre me vi är båda aktiva för miljön.

. sa...

Hej ! Jo jag vet att LED är dyra nu, men eftersom glödlamporna håller på att tas bort och att lågenergi lampor innehåller kvicksilver som inte är bra för miljön. Så kommer LED lampor att ta över marknaden helt. Och fler som LED lampor så sjunker även priset. Så håll ut, du kommer att få råd att köpa LED lampor du också :)

Tack för din kommentar !

/micke